FAQ algemeen

De 10 meest gestelde vragen

OVER WAvisie ZELF

01. Wie is WAvisie ?
02. Wat is WAvisie
03. Wat doet WAvisie ?
04. Hoe doet WAvisie haar werk ?

OVER HET ABONNEMENT

05. Het WAvisie-abonnement
06. Hoe profiteert u het meest van een WAvisie-abonnement ?
07. Wat doet WAvisie nog meer ?
08. Waarom kiezen voor WAvisie ?

DIVERSEN

09. Inlogproblemen, storingen en andere (technische) zaken.
10. Staat uw vraag er niet bij of ... ?

OVER WAvisie ZELF

01. Wie is WAvisie ?

WAvisie is in 2007 opgericht door analist / columnist Wessel Aslander, die toen al zo’n 25 jaar belegde. Hij is ondermeer bekend van columns en analyses op Wallstreetweb.nl (sinds 2002), Beursplaza.nl (sinds 2010) en incidenteel andere websites en lezingen. In 2006 werd hij “Beste analist van Nederland” (guruwatch.nl), in 2006 + 2007 werd hij 2e bij “Beursgoeroe van het jaar” (Blikopdebeurs.com) en in 2007 kreeg hij ook een Gouden Stier-nominatie. In 2008 én 2009 werd hij 4e resp. 2e bij de verkiezing tot “Beursgoeroe van het jaar”; zijn werk wordt “realistisch en veelzijdig” genoemd. Sinds 2013 doet hij mee aan “De beste beursanalist” (beursklets.nl); voor zover bekend op dit moment de enige NL-competitie op dit gebied. WAvisie is omwille van haar soms eigenzinnige manier van werken en denken, mede om de vele fouten van de grote massa te vermijden, bewust voor 100% onafhankelijk. Dat is een zeldzaamheid in een wereld vol (verborgen) belangen !

02. Wat is WAvisie

WAvisie is een specialistisch beursgerelateerd bedrijf dat tegen lage kostprijs velerlei relevante financiële informatie en -instrumenten beschikbaar stelt voor aandelen-beleggers op de NL-markt (AEX, AMX). Hiermee kunnen zij hun risico’s beperken en winsten opkrikken naar bovengemiddeld niveau zonder nachtrust te verliezen. Wij pretenderen dus voortdurend de best mogelijke balans tussen rendement en risico te hebben. WAvisie doet NIET aan individueel beleggingsadvies of vermogensbeheer.

03. Wat doet WAvisie ?

Kort gezegd: WAvisie doet UW dagelijkse huiswerk, die u als belegger normaal gesproken zou moeten maken om risico te beperken én een goed resultaat te halen.

Dat is bijhouden en verwerken van dagelijks nieuws (politiek, economisch, bedrijven), het interpreteren en gebruiken van macrocijfers, het bepalen van alle trends, vaststellen van cruciale niveaus, scenario´s ontwikkelen enz. WAvisie ‘vangt’ dat in talloze analyses, grafieken, trends, tabellen en een beleggingsportefeuille (regelmatige aanpassing), construeert én controleert scenario´s en duikt vaak in achtergronden om b.v SPECIALS te maken. U kunt zich zo beperken tot het volgen van de beleggingsportefeuille of zelf een portefeuille samenstellen m.b.v de analyses, grafieken, trends (en andere info). Zo bespaart de serieuze belegger 1-2 uur per dag, 5-10 uur per week en 260-520 uur per jaar ! Tijd die u aan andere zaken, hobby´s en of vriend(inn)en / familie kunt besteden; dan bent u de passievere belegger ...

WAvisie helpt zijn actievere abonnee beter te beleggen door met Technische Analyse (TA) te identificeren welke trends het meest lucratief zijn en zo min mogelijk risico hebben om in te beleggen. Dit zowel op korte termijn, middellange termijn als lange termijn, van AEX- en AMX-aandelen én van diverse internationale indices. Dit doet zij door middel van een Kopen-Houden-Verkopen-tabel voor beleggers die ‘kort op de bal spelen’ en circa 200 technische analyses voor beleggers die zulke trends weken, maanden of zelfs jaren willen benutten. Daarnaast heeft WAvisie een nieuwsvoorziening waarin LIVE UPDATES centraal staan; (macro)cijfers die de markt sturen en enkele seconden na uitkomen al op de website staan. Ook stuurt WAvisie meestal 2 keer per week zeer informatieve mails rond met allerlei (macro)economische trends, technisch nieuws en bijvoorbeeld (koers)voorspellingen. Hierdoor bent u als abonnee niet alleen goed op de hoogte van het beleggen, maar ook van de omstandigheden waaronder dit plaatsvind; iets dat de laatste jaren zéér belangrijk is geworden.

Door decennia aan beleggerservaring van de oprichter (algemeen) en heel veel ervaring met Technische Analyse (TA) in het bijzonder is WAvisie uitstekend uitgerust om al dit werk voor u te doen. Hierdoor kunnen wij de meeste beleggers van dienst zijn om hun rendementen te verhogen én om hun risico te verkleinen. Want volgens talloze onderzoeken in de laatste decennia slagen maar bitter weinig particuliere beleggers er in om structureel goed te beleggen met weinig risico. Structureel goed beleggen staat en valt met massa´s ervaring (leermeester; wat gebeurde in het verleden), actuele inzichten (wat doet een koers nu) én voorspeller (waar kan een koers heen). Zowel economie als beleggers vertonen door de jaren heen nl. steeds weer vergelijkbaar gedrag en dat is met TA uitstekend in kaart te brengen; om er vervolgens optimaal van te profiteren ...

04. Hoe doet WAvisie haar werk ?

Eerst onze uitgangspunten: WAvisie gaat er vanuit dat u vermogensaanwas wilt; b.v als hobby, voor het deels aflossen van de hypotheek of voor een deel van uw pensioen. U doet dit uitsluitend met geld dat u lange tijd niet nodig heeft omdat WAvisie een lange(re) termijn strategie noodzakelijk acht om succesvol én met rust (lees:lager risico) te beleggen. Tevens gaat WAvisie er vanuit dat haar abonnees een gemiddelde kennis van beleggen in aandelen én voldoende ervaring met het bedrijven van een EIGEN beleggersrekening hebben. Zij zijn én blijven dan zélf verantwoordelijk voor hun aan- en verkopen; iets dat in onze ogen met afstand het grootste leereffect heeft !

WAvisie werkt uitsluitend ‘internet based’; dit houdt kosten zo laag mogelijk zodat WAvisie u een zeer aantrekkelijke abonnementsprijs aan kan bieden. ALLE beschikbare en benodigde informatie voor beleggers staat op het inlog-gedeelte van onze website. Daarnaast is er mailverkeer: van ons naar u (b.v nieuwsbrieven, ALERTS en SPECIALS) en van u naar ons (vraag, tip en of probleem). WAvisie probeert tevens zo open en duidelijk mogelijk te zijn; de tijd die wij nodig hebben voor beantwoording van uw vragen gaat immers af van ons primaire werk (en dat is het allerbelangrijkste !).

Eerlijkheid gebied te zeggen dat onze methodieken voor verreweg de meeste, maar niet voor iedere belegger geschikt zijn. Dit geldt uiteraard voor elk systeem en is ook helemaal niet erg; er zijn nu eenmaal verschillende soorten beleggers en -stijlen. Maar beleggers die snel rijk denken te kunnen worden of die Technische Analyse (TA) afwijzen, hebben weinig aan WAvisie. Ook beleggers die heel veel handelen en beleggers die een eigen methodiek hebben, kunnen beter hun eigen gang gaan. TA is de rode draad in ons werk en heeft zich in meer dan 30 jaren beleggen uitstekend bewezen en aangezien wij kansen en risico´s afwegen is heel veel handelen ook niet slim. Succesvol beleggen is (eerlijk is eerlijk) elke dag hard werken en jaar na jaar bovengemiddelde rendementen bij elkaar vergaren voor een mooi eindbedrag. Het gezegde luidt nl. niet voor niets dat "het 1e miljoen het moeilijkste is". Oprichter Aslander is ooit met f 1000 begonnen en zou dan 2230% of 12 keer verdubbeling moeten scoren om op € 1 miljoen uit te komen. Dat duurt wel erg lang maar het MOET ons inziens haalbaar zijn ...

Daarmee komen we bij het 4e punt: WAvisie kijkt vooral naar de lange(re) termijn en kan in élke markt de aanwezige kansen met zo weinig mogelijk risico zo goed mogelijk te benutten. TA is daar uitermate geschikt voor maar dient door ons consequent gebruikt en door abonnees consequent gevolgd te worden. Óók om de kosten, een flinke ‘bleeder’ in veel portefeuilles, zo laag mogelijk te houden. Het gekozen systeem, door de wol geverfd in de afgelopen decennia, is nl. gebaseerd op allerlei strenge en consequente uitgangspunten; om het optimale er zoveel mogelijk uit te halen. Op de FAQ-pagina voor abonnees (onder constructie) staat veel meer over het inhoudelijke werk van WAvisie …

OVER HET ABONNEMENT

05. Het WAvisie-abonnement

WAvisie werkt v.w de broodnodige continuïteit en een hoge graad van automatisering (lage kosten) alleen met jaarabonnementen van € 199 :

http://www.wavisie.nl

Dat bedrag maakt u zélf over want WAvisie werkt NIET met klant-onvriendelijke automatische incasso’s. Na dat jaar kiest u of u het abonnement automatisch af laat lopen, of verlengt. In het 1e geval doet u NIETS want WAvisie werkt NIET met klant-onvriendelijke automatische verlenging ! Wij zijn van mening dat u wél verlengt omdat u overtuigd bent van onze toegevoegde waarde voor uw beleggingen. Dat leert de ervaring ons nl.: het overgrote deel van de abonnees verlengt en de meerderheid is al vanaf het begin bij WAvisie ! Verlengen is simpel: volg de instructie in de mail die u tijdig (automatisch) krijgt.

Na administratieve verwerking van uw betaling krijgt u onbeperkt toegang tot de website (www.wavisie.nl) en een 14 dagen restitutie-mogelijkheid. Op de website staan o.m (LIVE) updates, K-H-V-tabellen (kopen/houden/verkopen), portefeuille-overzichten en de belangrijkste: de analyses / meningen (AEX / AMX-aandelen en Azie / EU / VS-indices). Ook krijgt u 2x per week (niet in schoolvakanties) de uitgebreide nieuwsbrief waar WAvisie nader ingaat op allerlei zaken, ontwikkelingen analyseert en a.d.h daarvan voorspellingen doet. Maar ook een (technische) terugblik, opvallende macrocijfers, het aandeel / index van de week en allerlei andere zaken maken daar deel van uit. Daarnaast ontvangen abonnees mails van alle portefeuille-mutaties en ALERTS van belangrijke AEX-verschuivingen (en zeer belangrijke verschuivingen op grote andere indices). Als klap op de vuurpijl ontvangen abonnees af en toe SPECIALS met 1 of meerdere onderwerpen, waar WAvisie nader ingaat op bepaalde ontwikkelingen, of voorspellingen doet.

06. Hoe profiteert u het meest van een WAvisie-abonnement ?

Dat is simpel: maakt u zich onze werkwijze eigen (geef dat tijd), volg de portefeuille (of zet er zelf eentje op) en lees onze analyses, nieuwsbrief, K-H-V-tabel enz. Aandachtig. Daar staan nl. regelmatig zaken in die voor uw beleggingen van belang zijn en die beslist niet aan uw aandacht mogen ontsnappen.

07. Wat doet WAvisie nog meer ?

WAvisie wil vanaf dit jaar elk jaar een lezing voor de abonnees houden. De datum daarvoor wordt t.z.t aan de abonnees medegedeeld …

Ook werkt WAvisie dit jaar aan uitgebreide FAQ-lijsten met de meest gestelde vragen en antwoorden; zowel eentje voor geïnteresseerden als één voor abonnees. Die voor geïnteresseerden leest u nu dus die is gerealiseerd. De FAQ-lijst voor abonnees, die in hoge mate verschilt van deze, wordt aan het einde van K1-2014 verwacht ...

Daarnaast wil WAvisie graag structureel betere beleggers van zijn abonnees maken en werkt vanaf het voorjaar van dit jaar aan een WAvisie-encyclopedie met de belangrijkste aspecten rondom beleggen. Zoals de basisprincipes van economische bewegingen, de meest gemaakte beleggersfouten (en hoe deze te voorkomen) en een uitgebreidere uitleg van onze werkwijzes. De eerste ruwe versie wordt in de herfst verwacht en daarna voortdurend bijgewerkt …

08. Waarom kiezen voor WAvisie ?

- Langere termijnplanning waardoor consistente resultaten worden geboekt

- TA-selectie van betere/beste aandelen; consequent vermijden slechte(re) aandelen

- TA-selectie zorgt voor significante risicodaling voor portefeuilles

- Werken in scenario´s geeft veel duidelijkheid voor beleggers

- WAvisie volgt (EU/VS/NL) economische bewegingen en werkt voorspellingen uit

- WAvisie geeft veel belangrijke achtergrondinformatie over economie en beleggen

- Bewezen systeem (25-30 jaar) dat in goede én slechte tijden relatief goed presteert

- Consequent systeem. Mindere tijden ? Vermogensbehoud. Goede tijden ? Uitbouw !

- Focus: bovengemiddeld rendement met minder dan gemiddeld risico door de jaren heen. Reken eens uit wat een paar procent rendement per jaar extra doet op 50 jaar !

Een abonnement afsluiten ? Klik dan op:
http://www.wavisie.nl

DIVERSEN

09. Inlogproblemen, storingen en andere (technische) zaken.

Inloggen: controleert u of u de juiste inlogcodes heeft, of u geen tikfout maakt en zet ‘automatisch wachtwoorden onthouden’ en CAPS-LOCK toets uit (als die niet uit staan). Dat zijn de meest gemaakte fouten. Geen succes ? Probeer het dan na enige tijd opnieuw omdat er een korte internetstoring kan zijn (die komen regelmatiger voor dan u denkt); langere storingen worden op de website van uw provider vermeld. Geen internetstoring of meerdere keren vergeefs geprobeerd ? Mail ons dan bij voorkeur op het bekende EMAILADRES VOOR ABONNEES want dan kan er iets bij WAvisie aan de hand zijn. Ook al hebben wij al jaren >99,9999% bereikbaarheid en worden updates, (technische) aanpassingen en veranderingen ALTIJD buiten beurstijd en meestal ´s nachts en of in het weekend gedaan. WAvisie zal zo snel mogelijk op uw mail reageren ...

10. Staat uw vraag er niet bij of ... ?

Staat uw vraag er niet bij of wordt uw vraag niet op deze pagina’s beantwoordt, mail ons dan op ons algemene mailadres:
info@wavisie.nl

Deze pagina wordt in de toekomst verder uitgebreid ...

Het team van WAvisie.

Extra informatie
De WAvisie-abonnementen
start tekst pointer WAvisie heeft 4 abonnementen, te weten het basisabonnement (zelf beleggen) en 3 abonnementen (KT, MT en LT) met rekening-koppeling. Dan doen WIJ al uw huiswerk, spaart U veel kostbare vrije tijd uit en krijgt u ONS rendement. Hieronder meer:
LT-abonnement met rekeningkoppeling:
start tekst pointer Gestart op 3-8-16 met € 5000 in ECHTE euro´s (multiplier 1) en als strategie langere termijn in AEX- en AMX-aandelen is het rendement van deze portefeuille 3,5% (afgerond; stand 20-1-17). Het rendement wordt regelmatig bijgewerkt.
MT-abonnement met rekeningkoppeling:
start tekst pointer Gestart op 3-8-16 met € 5000 in ECHTE euro´s (multiplier 1) en als strategie middellange termijn in AEX- en AMX-aandelen is het rendement van deze portefeuille 3,5% (afgerond; stand 20-1-17). Het rendement wordt regelmatig bijgewerkt.
KT-abonnement met rekeningkoppeling:
start tekst pointer Gestart op 3-8-16 met € 5000 in ECHTE euro´s (multiplier 1) en als strategie korte termijn in AEX- en AMX-aandelen is het rendement van deze portefeuille 5% (afgerond; stand 20-1-17). Het rendement wordt regelmatig bijgewerkt. Meer...
Basisabonnement: zelf beleggen
start tekst pointer Op 20-9-12 gestart (€ 25.000) is deze portefeuille lucratief (koop USG scoorde b.v 100% rendement p.j)! Eerdere posities waren verkocht met € 2950 resp. € 3480 winst ! Wilt u weten hoe we dat doen ? Leer beleggen WAvisie-stijl; gekoppeld of niet ...
10 redenen om lid te worden van WAvisie
start tekst pointer WAvisie koppelt risico en rendement zodanig, dat een prima nachtrust én een duurzaam bovengemiddeld rendement mogelijk is… Zie voor de 10 redenen de linkerbuttons. Meer...
En de stijging gaat door ...
start tekst pointer Zelf beleggende WAvisie-abonnees profiteren al ruim 7 jr van ´ons´ uitroepen van de LT-bodem begin ´09; winsten tot 250% (7-2016) zijn gemeld. En er komt méér; kijk voor details naar onze analyses ... Meer...